Mode: Köp dyrt och spara pengar

december 14, 2019 Uncategorized

Hur kan du lyckas med snyggaste outfiten och samtidigt ha pengar över? Mode och skönhet kan vara en dyr hobby, särskilt om du vill använda bättre märken i bra material.

Mode

Mode är ett stort intresse för många och det kommer ständigt ut nya trender och märken. Förr i tiden klädde sig de flesta ganska likartat, men idag är det också ett mer individualiserat mode som gäller. Ett bra sätt att kombinera trend, klass och individualitet är genom att köpa märken som Parajumpers hos Johnells.se. Parajumper är ett märke som satsar på det bästa med detaljer som står ut, som till exempel en hake som används vid fallskärmshoppning, samtidigt som plaggen är gjorda för vardagsliv.

Köpa trendigt

Att köpa dyra kläder kan låta som ett bra sätt att tömma bankkontot på, men rätt gjort är det faktiskt tvärtom. Först och främst måste du skilja på att betala dyrt för märket och att betala dyrt för material och välsydda plagg. Det är helt onödigt att köpa ett par trendiga jeans för 1500 kronor. Trendiga kläder tillverkas för att använda under en kortare tid. Ofta har de ett lite annorlunda, trendigt, snitt, färg eller nyans. Det är roligt att ha ett par snygga orangea jeans, men onödigt att köpa ett par byxor för 1500 kronor, när du kan hitta ett par för 350 kronor som egentligen sitter lika bra. Detsamma gäller nästan alla klädesplagg. Du kan göra ett undantag om du tycker om en särskild stil, 60-talet, shabby chic eller etniskt, om det råkar vara senaste trenden. Det är skillnad på att köpa trendiga kläder för att de är inne för säsongen, och att köpa trendiga kläder för att modeskaparna äntligen har kläder som verkligen passar din stil. Om du vill klä dig i senaste trenden kan du fortfarande göra det, men göra det på ett plånboksvänligt sätt. Ett tips är att dela och byta kläder med vänner i samma storlek. Om din bästa väninna har köpt en gul partytopp och du har ett par silvriga byxor, kan ni efter en månads tid byta med varandra. Ni kan sedan matcha kläderna så att det inte uppfattas som att ni har bytt. Billigt, trendigt och klimatsmart!

Köpa dyrt

Hur kan du då spara in pengar på att köpa dyra klädesplagg? Genom att köpa rätt kläder: köp endast dyra plagg som har en klassiskt touche och som står sig igenom trenderna, som parajumper och likande märken. Vissa plagg, som svarta byxor, vita sidenblusar, naturfärgade cardigans i kashmir och läderstövlar med liten klack och utan extra detaljer, återkommer säsong efter säsong. Det finns många klassiska plagg som också har detaljer, men det är skillnad på detaljer som lyfter och heta trender som är borta inom två månader. Om du köper en dyr jacka i en klassisk färg för 5000 kronor, kan du använda den under många år framåt och alltid vara välklädd. Först som din förstajacka, och sedan som en bra extrajacka. Jämför det med att köpa billigare jackor som du byter varje säsong eller som inte passar till alla kläder – i längden blir det dyrare.

Garderob

blanche-lite