Mode: Starta en webbutik

december 14, 2019 Okategoriserade

Om du älskar mode och skönhet och drömmer om att kunna jobba med det på heltid, kan du starta en webbutik. Idag är det många som arbetar heltid eller får en extrainkomst genom en butik på nätet.

Mode och skönhet

För många är mode mer än bara kläder att sätta på kroppen och en väska att lägga plånboken och mobilen i. Mode blir en del av en livsstil, ett sätt att uttrycka din personlighet och vara kreativ. Om du älskar smycken och skönhet har Jewelrybox allt du behöver för att skapa en personlig stil! För den som har känsla för kläder och skönhet och vill bli egenföretagare, är det perfekt att starta en webbutik. Självklart kräver det mycket arbete och är inte gjort över en natt, så du bör inte säga upp dig från ditt vanliga lönejobb, men med hårt arbete kan du inom ett par år ha din egen modebutik på nätet!

Webbutik

Om du gillar ett mer personligt mode, bortom mainstream och senaste trenderna, så köper du säkert redan idag från webbutiker. Eller om du gillar mer kvalitativa märken som de stora modesajterna inte har. Vad många inte vet är att flera av webbutikerna drivs av ”vanliga” människor som brinner för produkten och som efter ett tag har kunnat förvandla sin hobby till inkomst.

Det finns två slags webbutiker att välja mellan och det kan vara klokt att tänka igenom vilken slags butik som du ska starta. Den enklaste butiken att starta är en webbshop där du är en affiliate för en annan affär. Det innebär att du har en webbutik, men att den egentligen bara är ett skyltfönster till en annan affär. Din webbutik ser ut som en vanliga affär på nätet: kategorier, olika kläder och en blogg, men du behöver aldrig hantera kläderna. När en besökare trycker på ett par jeans länkas de antingen vidare till ”huvudbutiken” och fortsätter där, eller så samlas det i en varukorg på din sida. Oavsett om kunden länkas vidare eller inte behöver du inte hantera vare sig varor eller pengar – det finns webbprogram som sköter allt åt dig. Affiliatemetoden kräver inte så mycket praktiskt arbete, men konkurrensen är stor.

Den andra slags butiken är en riktig webbutik där du måste ha ett lager med kläder, väskor, skor eller vad du väljer att sälja. Det innebär mycket mer arbete, men samtidigt mer frihet, du har större frihet att vara återförsäljare till de märken som du verkligen gillar. I slutändan är det också de slags butikerna som en dag kan bli en heltidsinkomst. För att driva en riktig webbutik måste du å ena sidan köpa in varor, hantera betalning och frakt, å andra sidan finns det idag tjänster som du kan nyttja som hjälper dig med allt. Du använder särskilda program för webbutiker, där betalningen sker genom programmet – du behöver inte göra något med transaktionen själv. Du kan också välja att en extern firma som tar hand om frakt och paketering åt dig. Med hårt arbete kan du en dag uppnå drömmen om att vara egenföretagare med en egen modebutik!

Garderob

Kategorier

  • Inga kategorier
blanche-lite