Trendiga accessoarer 2019

mars 18, 2019 Uncategorized

Våren 2019 är här vilken sekund som helst och butikerna har redan börjat fyllas av sommarens stora trender. Accessoarerna för våren och sommaren har tre ledord; färgglatt, romantiskt och 80-tal. Här kommer en lista på trenderna och accessoarerna du absolut inte kan vara utan den här säsongen.

Gult är inte fult!

Vad passar bättre till årets ljusare dagar än färgen gult? Ingen annan färg är lika snabb på att framkalla pirriga vårkänslor. Därför gör den sig självklar som årets trendfärg! Klädmodet fortsätter med mycket denim och workwear-inspirerad beige. Matcha med en knallgul väska, ett par gula pumps eller en gul scarf i håret. I sommar kan den romantiska sommarklänningen bli lite mer edgy med ett par gula plastsmycken som andas 80-tal. Vill du bevara den romantiska känslan bör du istället matcha med en stråväska i en senapsgul ton.

Marmor byts ut mot batik

Marmor har varit på tapeten länge. Trenden har framförallt visat sig i inredning, men även accessoarer med marmorinspirerade mönster har varit väldigt hett. Nu är det dock dags att lägga den trenden på hyllan, och istället välkomna batiken. Till våren och sommaren är ett trendigt mobilskal med batikmönster helt rätt, antingen i en diskret matt färg eller gå all in med skarpa neonfärger! Andra heta accessoarer med batikmönster du ska leta efter är stora plastiga halsband, tygväskor och sjalar.

Djurmönstrat för de vågade

En annan stark trend den här våren och sommaren är djurmönstrat i alla dess former! Trots att äkta päls har hamnat långt ner på ute-listan så vill vi gärna ha kvar de härliga mönstren. Leopard, zebra, orm och giraff för att nämna några. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Djurmönstrat kan ses som lite vulgärt och är omdiskuterat. För den som inte känner dig redo för en hel jacka i fuskpäls är det perfekt att börja med accessoarerna. Ett bälte i ormskinn, leopardmönstrad väska eller ett par fräscha vårpumps i zebrans färger. Även här är mobilskal perfekt att leta upp i ditt favoritmönster. De mindre accessoarerna passar utmärkt i lite starkare färger och mönster. Till väskor, sjalar och skor passar de mer naturliga färgerna bättre för att inte dra all uppmärksamhet till en punkt.

Romantiska blommor

En återkommande trend varje år är såklart blommönster. Så fort träden börjar bli gröna och de första fjärilarna och liljorna kikar fram blir vi som galna i detta mönster! I år är det extra trendigt med scarfs och sjalar i siden. En stor sidenscarf med romantiska blommor är helt rätt nu. En sjal har många användningsområden och kan bäras runt halsen, ledigt knuten i väskan eller i håret. Knyt den runt en hästsvans och låt den hänga fritt eller linda den runt huvudet och knyt längst upp. Se 50-talets härliga frisyrer för att få mer inspiration.

Garderob

blanche-lite