Olika typer av förvaring för kläder och skor

mars 3, 2018 Okategoriserade

Förvaring är viktigt för att få en överblick av vad vi har, om garderoben är full och du börjar lägga eller hänga kläder på andra ställen är risken stor att du snabbt blir frustrerad när du öppnar din garderob och inte hittar något att ha på dig. Försök att ha så få förvaringsplatser som möjligt för både kläder och skor, och förvara dem på ett sätt som gör att du snabbt och enkelt kan se vad du har för plagg. För skor vill man ha en förvaring som visar varje par skor, och inte gömma undan dem i skolådor eller liknande. Enligt Konmari-metoden ska så många klädesplagg som möjligt vikas och förvaras stående, så att man ser varje plagg i en låda. En annan viktig del är att inte ha massor av kläder som du inte gillar, och därför inte använder. Att ha rätt förvaring kräver en del arbete, men kommer att betala sig i längden.

Olika strategier för färre plagg

Ett sätt att ta sig an förvaringen är att rensa ut de plagg du inte använder. har du färre plagg är de lättare att förvara. Det finns massor av strategier för detta. En metod går ut på att kasta eller ge bort ett plagg varje gång du köper ett nytt. Ett annat sätt är att sortera ut alla kläder som inte använts på till exempel ett år. Enligt Konmari-metoden ska du dra fram alla dina kläder på en gång och sedan gå igenom plagg för plagg. Det är viktigt att röra vid plagget och se vilka känslor det väcker hos dig. Om det ger dig glädje ska du ha det kvar, om inte ska du tacka plagget för det du fått ut av det, och sedan kasta det, eller ge det till välgörenhet. När du är klar har du förmodligen betydligt färre plagg än när du började och lättare att hitta en bra förvaringsstruktur. Metoden innehåller också regler för hur kläder ska förvaras. Så mycket som möjligt ska vikas och det som behöver hänga på galgar ska hängas med de tyngsta, mörkaste kläderna längst till vänster.

Förvara skrymmande arbetskläder

Alla kläder måste inte förvaras i garderoben och ta upp plats. Andra utrymmen som en dynbox kan fungera som förvaring av till exempel gummistövlar och andra grövre arbetskläder som tål att vara utomhus när du inte använder dem. Det kan vara regnkläder som du inte använder på vintern men som du inte vill se varje gång du öppnar garderoben. Annars är våra årstider mer lika än vi kanske inbillar oss och mycket av den tid vi tillbringar inomhus spelar det inte någon roll om kläderna är sommarkläder eller vinterkläder, temperaturen är densamma året om. Visst finns det vissa kläder som går att lägga undan för att förvaras i förråd och liknande, som till exempel badkläder på vintern och dunjackor på sommaren. Ofta glömmer vi bort vad vi har för kläder från förra säsongen, eller så hittar vi inte det vi är ute efter när vi behöver det. Har man möjlighet är det bästa att ha en väl genomtänkt förvaring för alla sina kläder.

Garderob

Kategorier

  • Inga kategorier
blanche-lite