Hur tar man hand om sina jeans?

mars 19, 2016 Okategoriserade

 

Jeans är tillverkade av ett bomullsmaterial som innehåller indigofärg som “blöder”. Det gör att du inte ska hantera jeans så som du hanterar andra plagg och jeans mår inte bra av att bli tvättade för ofta. Om man tar hand om sina jeans på rätt sätt håller de längre samt får den typ av snygga slitning som du är ute efter. Jeans mår bäst av att bli tvättade så sällan som möjligt. En vanlig regel är att nya jeans inte bör se tvättmaskinen alls på 6 månader. Detta kan låta märkligt men det är inte alls ett dåligt råd. Byxorna slits snyggare om du väntar så länge som möjligt med att slänga dem i tvättmaskinen istället för om du tvättar dem direkt. Detta handlar alltså om otvättade jeans. Du kan som exempel istället hänga ut dem och vädra dem så kommer dina byxor att bli fräschare. Om de jeans som du köper redan har en tvätt blir de mindre känsliga för tvättning.

När du tvättar jeans ska du aldrig använda dig av tvättmedel som har blekmedel blandat i. När du tvättar dina jeans ska du använda tvättmedel som är milda samt anpassade för mörka färger. Du bör även se till att tvätta dem ut och in, med liknande färger, välja flytande tvättmedel samt undvika sköljmedel och torktumlare. Det bästa är om man kemtvättar sina jeans eller alltid tvättar dem i kallt vatten. Ha i åtanke att nya jeans kan torrfälla, det innebär att de kan färga av sig på ljusa material eftersom de “blöder färg”. Detta minskar med tiden och det minskar efter att du har tvättat dem. I början är det noga med att tänka på var man sitter så man inte lämnar färg efter dig.

Ett annat tips för den som inte vågar slänga sina jeans i tvättmaskinen är att bada med dem. När du badar med dina jeans får du en helt fantastisk passform och det absolut bästa är om du fortsätter att ha dem på tills dess att de har torkat. Då kommer de att sitta ännu bättre på dig. Gå in på JC för att ta del av alla tvättråd som finns när det gäller jeans, på så sätt kommer du alltid ha de snyggaste jeansen.

Garderob

Kategorier

  • Inga kategorier
blanche-lite