Tips för fina skor

juni 11, 2016 Okategoriserade

 

Shopping är en av svenskarnas favoritsysslor och skor kan vara en av de mest köpta produkterna hos både kvinnor och män. Det lönar sig dock att ta hand om de skor som man redan har. Det finns många fördelar med det. Dels formar sig skorna efter dina fötter och ett par skor som du har haft länge är ofta mycket bekvämare än ett par skor som du precis har införskaffat. Det tar inte speciellt lång tid att ta hand om sina skor och det gör att de håller betydligt längre samt ser mycket fräschare ut.

Om du har skinnskor behöver du ha i åtanke att dessa behöver näring ibland. Putsa upp dem och smörj in dem med polish eller skokräm så kommer du att få fina skinnskor som håller längre. När du tar hand om dem minskar chansen att skinnet kommer att spricka. Om det istället handlar om grova skinnskor behöver du smörja in dem med läderfett. Detsamma gäller om du har grova skinnstövlar eller kängor. Lädersulor är känsliga mot väte. Du behöver vårda dessa eller sula om dem regelbundet. Om du har ett par skor som är något för stora som du tycker om, kan du lösa detta genom att lägga i en innersula. Om du får ont av att gå i högklackat kan du även lägga en sula i tån. Detta kan hjälpa väldigt mycket.

Om du har ett par skor som du tycker om men inte kommer att använda på ett längre tag till exempel på grund av att det inte är säsong längre så behåller du formen på dessa genom att lägga i skoblock i skorna.

Garderob

Kategorier

  • Inga kategorier
blanche-lite