Innovativa maskeradkläder

juli 5, 2018 Garderob

När det är dags för maskerad så finns det vissa som drar en lång suck medan andra hoppar jämfota av lycka! Det här är något som låter kreativiteten flöda fritt och det är endast din fantasi som sätter gränserna. Förr var det svårare att klä ut sig till något unikt om man inte själv kunde sy en snygg dräkt, medan det idag är superenkelt att beställa vad man vill på nätet. Det här öppnar verkligen upp världen för innovativa maskeradkläder och det är något som gör festen minnesvärd och speciell.

Det finns olika årstider när man går på maskerad kanske lite mer ofta än andra tidpunkter på året. Halloween är en typisk högtid då både barn och vuxna klär ut sig i hela världen. I Sverige är det kanske inte riktigt lika vanligt som det exempelvis är i USA när de vuxna väljer att klä ut sig. Men det finns en växande trend som tyder på att även vuxna i Sverige tycker att det är kul att anordna temafester och få klä ut sig till någon annan, eller något annat, för en kväll.

Om man är bjuden på en temafest så ska man alltså klä ut sig till något som har med detta att göra. Vanliga teman just nu är Gatsby, årtal, särskilda huvudbonader och så vidare. Motsatsen är en maskerad där det är helt fritt att välja maskeradkläder och det öppnar såklart upp för att man ska vara mer innovativ i valet.

Något som imponerar dina vänner

Att specialbeställa en maskeradutstyrsel kan vara ett bra alternativ om man vill vara unik på festen. Men det kan lätt bli en flopp om det är så att man inte har tänkt till innan. De mest innovativa maskeradkläderna behöver ju inte vara de som kostar mest pengar. De trendigaste utstyrslarna just nu är att man ska klä ut sig till en kändis och det kanske inte är så förvånande att många valde Amerikas nuvarande president, Donald Trump, som motiv.

Något annat som på senare tid blivit populärt är att man istället för att klä ut sig till något som är roligt, väljer något som är snyggt! Det är till exempel väldigt populärt på Gatsby-fester att kvinnorna löper amok när det kommer till att utsmycka sig med stora diamanter och långa pärlhalsband.
Tänk på att alltid vara schysst! Det är viktigt att inte välja något som är för stötande kom ihåg att visa respekt för andra kulturer och religioner. Man kan såklart hitta på lite roliga maskeraddräkter, men tänk på att det i vissa fall kan uppfattas som rasistiskt eller förnedrande om man inte gör det med respekt för andra människor. Humor är såklart något som är olika för olika personer, och om man känner sig osäker så kanske man ska rådfråga vänner innan man går in med all sin stryka på ett spår.

Garderob

blanche-lite